Joachims hævn: I krig med mor – SE og HØR

I hele sit liv har han støttet monarkiet, sin mor og sin storebror.
Men nu er det slut.
Prins Joachim, 53, har erklæret åben krig mod en stor del af sin familie efter Margrethes vilde beslutning om at fjerne hans børns titler.
I sidste uge meddelte dronningen, at Joachims børn fra 1. januar næste år “alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder”.
Den beslutning efterlader monarkiet i dets hidtil største krise, for hvis Margrethe havde forestillet sig, at prins Joachim blot ville acceptere beslutningen og smile udadtil, fik hun sig en slem overraskelse.
For Joachim kæmper som far sammen med sin kone og ekskone mod den uretfærdighed, som hans mor nu har udsat hans børn for.
Mens de kongelige udadtil altid har støttet de beslutninger, som regenten traf, så indrammede prinsesse Marie essensen, da hun til B.T. sagde:
– Jeg vil sige, at jeg synes, det er vigtigt at forsvare vores børn i den her sag.
Det tydeliggør, at Joachim og Marie ser Margrethes beslutning som et angreb, og det er da også en synligt såret og vred prins Joachim, som har givet sin version til medierne.
Her står det fast, at kommunikationen mellem Joachim på den ene side – og Margrethe og kronprinsparret på den anden er brudt fuldstændig sammen.
For Joachim måtte ej blot finde sig i, at hans børn blev strippet for titlerne.
Nej, dronningen kunne ikke engang selv løfte røret og meddele sin søn beslutningen.
I stedet var det hofmarskal Kim Kristensen, der overbragte nyheden, der fik Joachims verden til at brase så meget sammen, at han valgte at blive væk, da hans mor blev hyldet af regeringen og folketingsmedlemmerne i forbindelse med hendes regeringsjubilæum.
Udeblivelsen vakte naturligvis opsigt, men kongehusets PR-afdeling valgte blot at meddele, at det var private årsager, der holdt ham væk.
Nu står det lysende klart, at det var hans mors ydmygende behandling af ham, der fik ham til at boykotte festen.
Selv samme afdeling forsøgte også at nedtone dramaet i familien med en forklaring om, at beslutningen havde afsæt i forhandlinger, der begyndte i maj – og som Joachim selv havde været med i.
Det er dog en særdeles kreativ omgang med sandheden – i hvert fald hvis man spørger prins Joachim.
Den 5. maj fik jeg forelagt en plan. At hele den her tanke om mine børns identitet, den skulle tages fra dem, når hver især fyldte 25 år.
Athena fylder 11 til januar. Og så fik jeg fem dages varsel, da beslutningen var fremskyndet, fortalte han til B.T.
Med Joachims beslutning om at tage til genmæle har han luftet familiens vasketøj i fuld offentlighed, ligesom han har vist, at familien mildest talt ikke er verdensmestre udi intern kommunikation.
For selv om dronningen måtte være klar over, hvordan Joachim har det med beslutningen, gik der forbavsende længe, før hun rakte personligt ud efter ham for at mildne sorgen.
Først i dag, fredag, kom det frem, at prins Joachim for kort tid siden havde været på Fredensborg. Her har han haft en privat samtale med sin mor, dronning Margrethe om sagen:
– Ja, det er korrekt, at dronningen og prins Joachim har talt sammen på Fredensborg. Alle er enige om at se fremad, og som dronningen selv har givet udtryk for, så ønsker hun og prins Joachim ro til at finde vej igennem denne situation, fortalte kommunikationschef for Kongehuset, Lene Balleby, fredag til SE og HØR.
I relation til den sparsomme kontakt med sin mor, har prins Joachim tidligere udtalt:
– Det er også familie. Eller hvad vi nu vil kalde det.
Dermed er scenen sat til et offentligt indblik i en familie, der i bedste fald er delt i to lejre – i værste fald er i total opløsning.
Sikkert er det, at det bliver nogle interessante juleaftener og familiære komsammener – selv om det mest realistiske scenarie nu er, at Joachim fremover holder sig langt væk fra den familie, der i sidste uge fik hans verden til at bryde sammen.

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *