Anna Juul træder ind i Psykiatrifondens bestyrelse | Psykiatrifonden – Via Ritzau

28.6.2023 10:00:00 CEST | Psykiatrifonden
Satiriker, forfatter og nu bestyrelsesmedlem i Psykiatrifonden. Anna Juul kan skrive et nyt punkt på sit cv fra sommeren 2023, hvor hun træder ind i bestyrelsen på baggrund af sine personlige erfaringer med psykiatrien.
”Da jeg blev spurgt, tænkte jeg: ”Fedt!”. Jeg har deltaget i den offentlige debat med mine egne erfaringer fra psykiatrien, men jeg glæder mig til at få nogle flere perspektiver på det, at få indsigt i det på et andet niveau og få tid til at tale om det i bestyrelsen.”
Anna Juul vandt for nylig Danske Regioners pris ”Årets sundhedsdebattør”, og de to nye titler håber hun giver adgang til nogle nye hylder i debatten om psykiatri og mental sundhed. Og hun har visioner for den psykiatri, hun vil tale frem i sin nye rolle i Psykiatrifondens bestyrelse:
”Jeg drømmer om et system med større empati og forståelse for det enkelte menneske bag sygdommen. Jeg drømmer om en større samtale om, hvordan man kan leve meningsfulde liv, også med psykisk sygdom.”
Samtidig håber hun, at bestyrelsesposten giver hende mulighed for at gå endnu mere konstruktivt ind i debatten om psykiatri og psykisk sygdom:
”Jeg fortæller om mine egne oplevelser og erfaringer, og dem kan man jo ikke argumentere imod. Det er mine. Men jeg håber, at jeg kan bruge det til at gå meget mere konkret ind i, hvad man kunne gøre for at gøre psykiatrien og forståelsen af mennesker med psykisk sygdom bedre end i dag.”
Om Anna Juul
Anna Juul (f. 1992) er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole 2021. Hun er tidligere fast skribent på radiosatireprogrammet Den korte radioavis på Radio24syv, hvor hun skabte sit alter ego Veronika Katinka og har skrevet manuskript til DR3’s komediefiktionsserie ”Min kamp”, hvor hun spiller hovedrollen som Veronika Katinka. Under navnet Veronika Katinka Martzen udgav hun digtromanen ”Jeg bruger min krop som et møbel” i 2019 og under sit eget navn den sorthumoristisk rablende klimalockdown-roman ”Penge og bacon” i 2022. Hun står bag serien ”Fantomforhold”, og i 2023 kom hendes seneste bog, den rå, kærlige og akutte fortælling om psykisk sygdom, ”Superskurk”.

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Nogle gange føles et angstanfald som at stå midt i en orkan, men man kan lære at leve med den, siger Frederik Broch fra Give. Angsten ramte ham i gymnasieårene. Nu er han 24 og i fuld gang som selvstændig fotograf – og angsten kan stadig lure. Det fortæller han i denne uges afsnit af en ny podcast fra Psykiatrifonden og SIND Ungdom, ”Jeg er ikke den eneste”.
100 unge overværede premieren på podcastserien "Jeg er ikke den eneste", der handler om at være åben om det, der er svært. Når det psykiske læs ramler, er det vigtigt at vide, man ikke er alene; at man ikke er den eneste. Premieren på LiteraturHaus på Nørrebro blev en stærk start på den samtale.
Psykiatrifonden og SIND Ungdom fortsætter sit stærke samarbejde i projektet ‘Jeg er ikke den eneste’. Resultatet er en ny podcastserie, en række events, samtalesaloner og undervisningspakker, der vil rokke ved måden, unge tænker og taler om psykisk sårbarhed og psykisk sygdom. Første afsnit får premiere ved et event i LitteraturHaus på Nørrebro i København torsdag d. 21. september, hvor du kan møde flere af deltagerne og podcastvært Rikke Collin.
Digitale løsninger, øget brug af teknologi, senere tilbagetrækning og et opgør med faglige siloer er nogle af Robusthedskommissionens svar på, hvordan vi sikrer mere personale og bedre tid. ”Gode løsninger, også for en psykiatri, der skriger på ressourcer. Men det kræver, at vi holder fast i, at patientens behov altid kommer før systemets,” siger Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold.
Set med Psykiatrifondens øjne er det en historisk investering, regeringen i dag har lagt frem i form af finanslovsforslaget for 2024, som tilgodeser psykiatrien med knap 3,2 mia. kr. frem mod 2030. Det bliver godt at se og mærke de konkrete konsekvenser af, mener direktør Marianne Skjold.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *