Dan Jørgensens ven: Han er typen, der står op klokken 05.30 for at … – DR

En af den nye fødevareministers venner håbede allerede onsdag, at det var Dan Jørgensen, der ville få posten.
Dan Jørgensens udnævnelse som fødevareminister kom bag på de fleste.
Men ikke på hans ven og partifælle Johannes Lundsfryd Jensen, der er medlem af byrådet i Middelfart.
– I går morges sendte jeg en sms til Dan, hvor jeg skrev, at det da ikke ville være helt tovligt, hvis Karen Hækkerup blev ny justitsminister, og så kunne han jo passende blive ny fødevareminister, fordi det havde han fortjent, fortæller Johannes Lundsfryd Jensen til DR Fyn.
Og det var den nyudnævnte minister tilsyneladende enig i.
– Han svarede, at jeg skulle krydse alle de fingre, som jeg overhovedet havde, så det gjorde jeg hele dagen. Men det er nok ikke det, der har gjort, at det lykkedes, siger Johannes Lundsfryd Jensen.
De to har kendt hinanden siden gymnasietiden på Nordfyns Gymnasium, og Dan Jørgensen hjalp Johannes Lundsfryd Jensen med valgkampen i Middelfart ved det netop overståede kommunalvalg.
– Han er travl, men han er utroligt flittig, uanset hvad det er, som han har at gøre med. Han er typen, der står op klokken 5.30 for at begynde at skrive bøger ud over et meget tæt pakket program. Han arbejder nærmest døgnets 24 timer med sit politiske virke, siger Johannes Lundsfryd Jensen om gymnasiekammeraten.
Da de var yngre tilbragte Dan Jørgensen ifølge vennen en del af sin tid ude i skoven med at se på fugle, og det er netop emner som natur- og dyrevelfærd, der optager den nye minister, som ud over fødevarer også får landbrug og fiskeri under sit ansvarsområde.
– Han vil gerne sørge for, at vi har noget natur at give videre også til de næste generationer, siger Johannes Lundsfryd Jensen, der også i dag har sendt en sms til Dan Jørgensen:
– Jeg har skrevet og ønsket tillykke.

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *