Master class med Ivana Chubbuck | Den norske filmskolen – Montages

Registudent Alexander Turpin, 25 år og oppvokst i Stockholm, skildrer regiklassens besøk på masterclass med den verdenskjente skuespiller-coachen Ivana Chubbuck. Masterclassen ble arrangert av Norsk Skuespillerinstitutt i samarbeid med Panorama Agency, helgen 6. og 7. september i Oslo.
Ivana
Skuespiller-coach Ivana Chubbuck har blant annet jobbet med Brad Pitt, Halle Berry, Eva Mendes og Jim Carrey.
Etter en intens uke med Arne Bro og undersøkelser av personlig visuell stil, fulgte en enda mer intens helg der regiklassen dro til Oslo for å delta på masterclass med den verdenskjente skuespiller-coachen Ivana Chubbuck. 16 skuespillere, oppdelte i 8 par, spilte opp scener fra kjente amerikanske filmer mens Ivana med stor psykologisk presisjon hjalp dem å finne frem til de rette ”målene” og emosjonene. Mye av arbeidet besto i å få skuespillerene til å finne situasjoner, mennesker og følelser fra livet sitt, og siden aktivt bruke disse som drivstoff i scenen. Skuespillerene var alle veldig åpne og modige, av og til nærmest heroiske, og flere ganger satt vi tilskuere med tårer i øynene. Publikum besto av skuespillere, bransjefolk samt film- og teaterstudenter fra flere forskjellige skoler.
bild 3Ivana Chubbuck er grunnlegger av The Ivana Chubbuck Studio i Los Angeles, og står bak den velkjente Chubbuck-teknikken som står beskrevet i hennes bestselgende bok ”The Power of the Actor”.
Det var utrolig inspirerende å se hvor ekstremt mye alle scener utviklet seg etter den første dagen. Fra tilstandsbaserte situasjoner til utviklede dramatiske scener med mange lag av mål, taktikker, humor og sorg. Det var også veldig spennende å se hvordan Ivana aldri ga seg og hvor langt hun presset skuespillene. Vi ble alle inspirerte til å våge mer i vårt eget arbeid.
Sist, men ikke minst, var det en fryd å oppleve hvordan Ivana med presisjon analyserte psykologien hos skuespillene/karakterene. Over 40 års erfaring av instruksjon og en dyp kunnskap om menneskets natur omsatt i praksis.
Hun bød også på noen morsomme replikker:
«Screaming is for losers. That’s why it’s called ”losing it”.»
«Sadness digs a hole. Anger moves mountains.»
«Think about him sucking your cock. Up and down, lots of saliva.» (Under sexfantasiøvelse)
«When you’re in a good relationship your fights are really clever»
bild 2Skuespillerinstruksjonslærer Anders Hove sammen med Julia og Alexander.
Vi fikk også ta del av en stor mengde suksessfortellinger, hun har jobbet med alle de store, hvilket naturligvis var morsomt. Dessuten var det en agent der, som gav tips og råd på hvordan man etablerer seg i Hollywood, samt en dame som delte ut gullsjampo.
Vi takker Ivana og alle skuespillere for en fantastisk helg, og gleder oss til å få sette i gang med casting av genreøvelsen.
/Regi kull 9
Alexander Turpin
Marius Rolfsvåg
Julia Lindström
Ole Sebastian Kåss
Johanna Pyykkö
Jon Carlstedt
bild
Registudentene kull 9
Her kan du følge hverdagen ved Den norske filmskolen, gjengitt av skolens studenter.
Den norske filmskolen er Norges høyeste utdanning innen filmfaget, og består av profesjonsutdanninger innen manus, regi, produksjon, filmfoto, produksjonsdesign, klipp og lyd.
Montages er ikke redaksjonelt ansvarlig for innholdet på bloggene, og meninger og ytringer som kommer frem i de respektive bloggene er ikke representativt for Montages sitt syn.

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *