Johannes Lundsfryd: – Jeg tager mig god tid til at samle holdet | TV 2 … – TV2 Fyn

I Middelfart Kommune bruger de folkevalgte dagen derpå til at sondere. Først torsdag starter forhandlingerne, og resultatet kommer måske først i weekenden.
Der blev helt stille i Vestre Skoles multisal, da Johannes Lundsfryd Jensen klokken 23.22 på valgaftenen trådte frem og råbte aftenens valgresultat og mandatfordeling op. 
Som bekendt gik den helt store valgsejr til Socialdemokratiet, der fik 14 mandater. Venstre fik seks mandater, Dansk Folkeparti to, og Enhedslisten, SF og Konservative fik ét mandat hver. 
Dagen derpå stod flere af politikerne tidligt op for at mødes. Men der kommer ikke nogen endelig konstituering i løbet af onsdagen, lyder det fra den siddende og kommende borgmester.
– Vi sonderer i dag og forhandler i morgen. Hvis vi ikke bliver færdige i morgen, bliver det i løbet af weekenden. Jeg tager mig god tid til at stille det rigtige hold, skriver Johannes Lundsfryd Jensen i en besked til TV 2/FYN. 
Inden valget så konstitueringen i Middelfart Kommune således ud:
Ved valget i 2013 fik Socialdemokratiet 11 mandater og havde dermed ikke flertal i byrådet, som de har nu med 14 ud af 25 pladser. Tirsdag udtalte både Mikkel Dragmose-Hansen fra SF, Enhedslistens Paw Nielsen, Anni Tyrrestrup fra Dansk Folkeparti og Regitze Tilma, at de håber på et bredt samarbejde. 
Om et bredt samarbejde vil blive afspejlet i konstitueringen vil formentig vise sig i løbet af ugen. 
Seneste nyt

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *