2700 år gammelt toalett avdekket mageproblemer – MIFF

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.
De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, sannsynligvis over 200, er tatt som gisler av Hamas.
MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 900 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.
At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.
Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.
Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.
For aller siste nytt, se forsiden av www.miff.no.
15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler
Det er ikke for sent å vise din støtte til Israel
Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!
For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.
Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november
Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.
Klikk her for å bestille boken
I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.
I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.
Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:
På slutten av 2021 ble et sjeldent 2700 år gammelt toalett oppdaget av arkeologer i hagen til en kongelig eiendom fra 700 år før Kristus, i det som i dag er Armon Hanatziv-promenaden i Jerusalem, skriver Israel Hayom.
For 2700 år siden var det bare de aller rikeste som hadde råd til en slik luksus som toalett var. Men nå viser en studie av innholdet i septiktanken under det flotte utskårne kalksteintoalettet at selv de mest privilegerte var plaget av ormesykdommene rundorm, bendelorm, piskeorm og barnemark.
Forskere fra Tel Aviv-universitet og Israels antikkmyndigheter har rapportert i International Journal of Paleopathology at egg fra disse tarmparasittene ble funnet i jorden i septiktanken til et av toalettene som eliten brukte.
Dafna Langgut, direktør ved Tel Aviv-universitetets laboratorium for eldgamle miljøer, sier de godt bevarte eggene indikerer at beboerne i herskapshuset sannsynligvis led av magesmerter, kvalme, diaré og kløe.
Noen av parasittene som ble funnet er spesielt farlige for barn, og kan føre til underernæring, utviklingsforsinkelser, skade på nervesystemet og død.
Langgut sier parasittene kan ha oppstått på grunn av fekal forurensning av mat og drikkevann, eller dårlig hygiene. Andre mulige smittekilder kan være bruk av menneskelig avføring til å gjødsle åkrene eller dårlig kokt kjøtt.
På den tiden fantes det ingen behandling for ormesykdommer, så de som led av sykdommen måtte sannsynligvis lide av den i mange år. De samme parasittene finnes også i dag, men nå finnes det effektive behandlinger.
Ifølge Eli Escozido, direktør for Israels antikkmyndigheter, gjør forskningen deres at man kan avdekke de aller minste detaljer om livet i antikken.
– Takket være moderne utstyr og et fruktbart samarbeid med dyktige forskningsinstitusjoner, er det nå mulig å hente ut fascinerende informasjon fra materialer vi tidligere ikke hadde verktøy til å håndtere vitenskapelig. I dag fører arkeologisk forskning til en bedre forståelse av tidligere livsstil, sier han.
Det gjøres også ytterligere analyser av sedimentene som ble samlet inn fra septiktanken, for å lære mer om kostholdet og medisinske urter som ble brukt i Jerusalem under jernalderen i Midtøsten.
Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.
Kontakt/ tips MIFF
Conrad Myrland
Daglig leder og ansvarlig redaktør
post@miff.no
41 17 67 80
Kjetil Ravn Hansen
Organisasjonssekretær
kjetil@miff.no
45 24 45 98
Bjarte Bjellås
Journalist
bjarte@miff.no
47 25 88 57
MIFFs postadresse
MIFF, Pb 18, 3051 Mjøndalen

MIFF org. nr. 970 550 232
Personvernerklæring
Gi en gave til MIFF
Gavekonto 78770654539
Kontingentkonto 12040444791
Vipps gaver 39881
© 2022 Med Israel for fred

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *