Sølv til ung bagerlærling: Et dej-ligt resultat – TV SYD

Af Charlotte Sølvsten
Førsteårs bagerlærling Mette Sloth Andersen er en nørd, når det gælder brød. Hun har netop vundet sølv for sit koldhævet spinatbrød. Hendes mester spår hende en stor fremtid.
18-årige Mette Sloth Andersen vandt tirsdag en flot sølvmedalje for bedste specialbrød – koldhævet spinatbrød – i kategorien Specialbrød for unge talenter.
– Jeg blev totalt paf, for jeg havde slet ikke regnet med det. Det var en helt sindsyg følelse, for det var min første konkurrence, fortæller en glad Mette Sloth Andersen til TV SYD dagen derpå.
Mette Sloth Andersen er førsteårs lærling hos Bager og Konditor i Brædstrup og deltog tirsdag i konkurrencen Danmarks Bedste Brød og Kager. 
Ti lærlinge deltog i kategorien for de unge talenter, og Mette Sloth Andersen er rigtig stolt over, hun kom så langt. 
– Mester blev så glad, mine forældre er super stolte og min kæreste, der var med derovre, er helt oppe at køre, siger Mette Sloth Andersen.
Det er Bager og Konditormestre i Danmark, som for 17. gang afholdt den årlige konkurrence, hvor de dygtigste bagere og konditorer i Kongeriget skal kåres. 
Ved konkurrencen tirsdag var der 90 produkter fordelt på syv kategorier i hovedkonkurrencen og to i talentkonkurrencen forbeholdt elever.
I Syd- og Sønderjylland vandt Alex Gustavson fra Byens Brødhus i Sønderborg guld i kategorien Fuldkonshvedebrød. Dennis Andersen fra Klosterbageriet i Løgumkloster vandt for 3. år i træk guld for at lave det bedste rugbrød.
I kategorien Specialbrød tog bageriet Pompei i Ribe både en guld- og en sølvmedalje for brødene Æblemoster og Æblekerne. Hos Vanilla Chokolatier og Konditori i Vejle vandt Gabriel Ahlgreen sølv for sin kransekage. 
TV SYD • Media Park 1 • 6000 Kolding • tvsyd@tvsyd.dk • +45 76 30 31 32
TV SYD
Media Park 1
6000 Kolding
tvsyd@tvsyd.dk
+45 76 30 31 32


Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. TV SYD forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *