Erlend Mogård Larsen: – I stedet for honorar ga arrangøren oss tre … – itromso.no

Velg mørkt eller lyst utseende på avisen:
Ny episode i podkasten «Feedback med Egon Holstad», og ukas gjest er ingen ringere enn selveste Erlend Mogård Larsen.
Erlend har i tre tiår vært en svært aktiv mann som har vært med å starte opp en haug med forskjellige prosjekt og institusjoner i Kultur-Norge.
Hadde det ikke vært for Erlend, ville vi neppe ha hørt om verken by:Larm, Hyperstate, Trænafestivalen, Slottsfjellfestivalen, Storåsfestivalen, Rakettnatt, SALT og en haug andre kulturelle institusjoner og prosjekt. Han formelig elsker å sette i gang prosjekt, og er nokså ustoppelig når han først har fått en idé han selv tror på.
Erlend har også spilt i band og turnert Europa rundt og har mye på hjertet når det kommer til norsk kulturliv.
I ukas episode snakker vi om barndommen på Nesna på Helgeland, om en familie som foret ham med kultur allerede fra barnsbein av, om da han allerede som seksåring arrangerte sin første konsert, og hvordan interessen for musikk sendte ham videre til musikklinje på videregående og senere til Oslo som trommis i et band som skulle turnere flittig ute i Europa.
Vi snakker også om det å stadig starte opp nye prosjekt, om ikke å la seg stoppe, hvordan han er å jobbe med og hva som er drivkraften bak denne enorme energien som saktens kreves for å holde på som han har gjort og fortsatt gjør.
Erlend forteller også hvordan musikalsk inspirasjon tente gnisten, der alt fra Dizzie Tunes og Sex Pistols, til Led Zeppelin og Woodstock-skiva, satte dype spor i ham, og hvordan han senere tok med seg impulser fra kontinentet til å starte opp arrangement og vise fingeren til en bransje han aldri følte seg som en del av.
Så får vi selvsagt vite hvilken skive han ville tatt med seg på ei øde øy om det var den eneste. Dessuten forteller han om sine beste øyeblikk som konsertgjenger, for ikke å glemme det verste han selv har opplevd som artist; ei historie dryppet i syre og kaos, samt turer med masse bæreposer fylt av penger.
Vi trenger folk som Erlend Mogård Larsen i Kultur-Norge, og det var en sann fryd å intervjue denne blide, energiske, upretensiøse og ivrige velgjøreren.
Sjekk også spillelista under, som tar med det aller meste av det vi sveipet innom av musikk i løpet av samtalen.
Hør episoden i Spotify her
Hør episoden i iTunes her
iTromsø arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Se også Redaktøransvar. iTromsø har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2023 © iTromsø.
iTromsø honorerer ikke materiale som sendes inn uoppfordret, med mindre det er inngått særskilt avtale om dette. Vi sender imidlertid Flax-lodd til alle som sender inn tips og bilder, så lenge navn og adresse er oppgitt.

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *