Zlý časy, které potěší – CityOut Prague – PragueOut

2012-03-15 10:08
Přestože nejsem pivař, je v Praze jedno místo, kam na pivo zajdu s chutí. Je to nuselská pivnice Zlý časy na rohu náměstí bratří Synků. Na první pohled byste řekli, celkem obvyklá sklepní pivnice, do které hosté rádi chodí. Není to ale jen rychlá obsluha a tradiční prostředí, které sem láká pivaře z celé Prahy.
Pípa, která neomrzí
Ve Zlých časech vsadili na vlastnosti, které nebývají pivařům obecně přisuzovány jako vlastní. Totiž touha experimentovat, poznávat nové a nechat se překvapit. Podle úspěchu a neustále plné hospody se zdá, že pivní kultura je dlouhodobě podceňována. Ale k jádru věci. To, co činí Zle časy naprosto výjimečnými, je čtyřiadvacet píp, které nabízejí čtyřiadvacet různých pivních značek malých a středních regionálních českých a moravských pivovarů. Když jedno pivo dojde, narazí se další, které čeká ve frontě, takže je šance, že vždy najdete něco, co jste ještě neochutnali. Aktuální nabídku čepovaných piv najdete TADY.


Nabídka čepovaných piv visí nad barem
Kromě točených piv, nabízejí také řadu lahvových značek z celého světa. Vedle pivnice zřídili „pivkupectví“, ve kterém si denně od 12.30 do 20.30 můžete nakoupit, co hrdlo ráčí a nabídka je opravdu nepřeberná. Hrubým odhadem přes 300 různých lahví piv. Najdete tu nejen piva světlá, tmavá a polotomavá, v nabídce mají řadu zajímavých ovocných piv, piva kvasnicová, pšeničná i extra chmelená. Široké zastoupení tu mají samozřejmě české pivovary, ale v lahvových pivech si vyberete dobře i mezi pivy z Anglie, Skotska, Ameriky, Holandska, Německa, Dánska, ale můžete ochutnat třeba i pivo Norské.
Další indicií, kromě nabídky piv, která by vás mohla vést k tomu pivnici navštívit, je anketa Hospodářských novin, ve které se podle patnácti oslovených znalců a milovníků piva Zlý časy umístily na prvním místě, přičemž kritériem bylo najít místo, kde se v Praze točí nejlépe ošetřené pivo.


V horní místnosti se smí kouřit
Samotná pivnice se dělí na dvě části. Kuřáckou a nekuřáckou, které jsou od sebe striktně oddělené. V horní kuřácké místnosti jsou stoly umístěny v řadě za sebou, což je podřízeno prostorovým možnostem. Hlavní část je o patro níž ve sklepení s barem a zmíněnými čtyřiadvaceti pípami. Ta je však nekuřácká.  
Co se obsluhy týče, jelikož jsem pivař sváteční, navštívila jsem pivnici teprve několikrát a z mých řídkých návštěv můžu soudit, že je vcelku vstřícná. Může se ale stát, pokud je zrovna nával, že někomu nemusí věnovat dostatečnou pozornost, to je ale spíše otázka vkusu. K pivu nabízejí přiměřený výběr jídel přes tatarák ze svíčkové, k nakládanému hermelínu, pečeným žebírkům s medem, nebo klobáse na pivu a tak podobně. Ceny jsou dobré, ale jídlo jsme neochutnali.


Dole u baru si nezapálíte
Návštěvu pivnice už vzhledem k výběru piv můžeme jen doporučit, pivkupectví je zase výborný tip na nákup pozornosti nějakému blízkému pivaři. Podrobnosti a další informace o Zlých časech najdete TADY

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *