Fuld sol over rejsegilde for Botilbud Søndersø | Furesø Kommune – Via Ritzau

10.3.2021 14:37:15 CET | Furesø Kommune
Tirsdag den 9. marts fejrede kommune, bygherre og rådgiver, at håndværkerne nu har rejst spærene på nybyggeriet på Kirke Værløsevej, som skal huse Botilbud Søndersø. Byggeriet er faktisk så langt, at man sagtens kan forestille sig, hvordan de kommende brugere får hjemme i et træhus, hvor bæredygtighed og ligeværdighed er tænkt ind hele vejen rundt – i byggematerialerne, indretningen, udearealerne og i teknikken.   
”Vi gør FN’s verdensmål 10 om mindre ulighed til virkelighed for nogle af vores udsatte borgere. Med byggeriet af et nyt botilbud sikrer vi, at borgerne kan blive i deres nærområde tæt på familie, venner og netværk, når de skal have støtte til at passe deres skole, arbejde og hverdagsliv. Og vi indretter botilbuddet med inddragelse af solid viden på området, så beboerne får et hus, der passer til deres behov for både at have et privatliv og være del af et fællesskab. Jeg er rigtig stolt af, at vi kan sikre beboerne de bedst mulige betingelser for at komme godt og trygt videre ud i livet”, siger Matilde Powers (A), formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv.
Træhuset vil huse to botilbud med i alt 16 boliger opdelt i to afdelinger. Huset er indrettet til beboere, der har særlige behov for støtte i hverdagen, og målet er at de skal flytte i egen bolig – nogle vil være yngre borgere med autisme, andre vil være psykisk sårbare unge.
”Jeg er stolt over at se, at Furesø Kommunes klimaindsats er så tydeligt afspejlet på alle leder og kanter i vores nye botilbud. Lige fra de træsorter, der bygges med, den træuld, der isoleres med til den tapet og maling, som vil pryde væggene. Vi har haft for øje, at huset skal sætte et så lille klimaaftryk som muligt samtidig med, at det skal være sundt og godt at opholde sig i”, siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling.
Byggematerialerne er valgt med bæredygtighed for øje. Det gælder også teknikken, som forsyner huset med el, vand og varme og sørger for, at luften udskiftes. Huset vil få såkaldte ventilationsvinduer, som sørger for, at den friske udeluft opvarmes, når den trækkes ind i rummet. Når en beboer har taget bad, vil den overskydende damp blive ført hen til husets energieffektive varmepumper og brugt til at opvarme huset. Udenfor vil 10.000 liter regnvand blive opsamlet i en nedgravet regnvandstank og blive anvendt til toiletskyl.
Et byggeri, der skal bane vejen for nye teknikker
Nybyggeriet er del af et forskningsprojekt i et samarbejde mellem Furesø Kommune, Juul & Hansen Arkitekter, Jakobsen huse ApS samt Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut. Forskningsprojektets mål er at bidrage til udvikling af flere præ-accepterede løsninger med anvendelse af bio-baserede byggematerialer.
”Botilbud Søndersø er et skelsættende byggeprojekt, når det kommer til udvikling af bæredygtige metoder og materialer. Projektet giver os mulighed for at forske i bæredygtighed og brandsikkerhed. Vi har i dette hus testet nye bæredygtige og bioorganiske materialer og med et positivt resultat til følge. Det betyder, at Botilbud Søndersø er et pilotprojekt, der kan bane vej for fremtidens bæredygtige byggerier,” siger Hannah Rosa Rasch, medejer af Juul & Hansen Arkitekter.
”Det er os en ære at være med i et banebrydende projekt som Søndersø projektet, og det er en fryd for øjet at se det store træhus skyde op. For Jakobsen Huse er det det største hus vi har bygget til dato, og det er dejligt at se at vi kan overføre vores gode erfaringer fra enfamilieshuset til denne bygning”, siger Rune Jakobsen, medejer og stifter af Jakobsen huse ApS.
Huset forventes at være klar til indflytning i andet halvår af 2021.
Fakta
Træhuset vil leve op til miljøcertificeringen, der hedder DGNB.
Hannah Rosa Rasch, Partner og projektchef – Arkitekt maa, 5430 3504, hrr@juul-hansen.dk


Rune Jakobsen, medejer og stifter af Jakobsen huse ApS, 2575 9493, rune@jakobsenhuse.dk

Formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

 
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Et forslag til busbetjeningen for 2024 er i høring frem til den 17. oktober 2023. Furesø Kommune foreslår en ny buslinje fra Værløse til Måløv via Jonstrup og Sydlejren. Busforbedringerne af Farum fra i sommer fortsætter.
Furesø Kommune arbejder for mindre affald og mere genbrug. Byrådet har netop vedtaget en Ressource- og affaldsplan for de næste 12 år, der fokuserer på, at borgere, virksomheder og kommunale enheder skal danne mindre affald, genbruge mere og genanvende mere.
Furesø Byråd har besluttet at udvide Farum Bytorv med flere butikker og nye boliger. Byrådet har tidligere godkendt en lokalplan for udvidelsen af området. Der lægges nu op til mindre justeringer af lokalplanen bl.a. for at reducere støjgener ved de kommende boliger. På et borgermøde den 10. oktober, kan man høre mere om, hvordan de nye rammer kan give bedre løsninger og stadig bidrage til at sikre liv og kvalitet på bytorvet.
Furesø Byråd bestilte som led i budgetaftalen sidste år en ekstern analyse af voksenområdet. Analysen er færdig og peger på højere serviceniveau end i omkringliggende kommuner.
Det kan betale sig at udnytte varmen i Furesøen, viser en rapport fra Rambøll. Nu vil Forsyningsselskaberne Vestforbrænding og Norfors sammen med Furesø, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk undersøge, om der kan etableres et anlæg, som også lever op til miljøkravene.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *