Her er tre norske krimtips til påske! – VG

Jakter du på en god krim til påske? Her er VGs krimbokanmeldere Sindre Hovdenakk, Ingvar Ambjørnsen og Elin Brend Bjørheis beste tips:
Du fikk kanskje med deg krimkongen Jo Nesbøs 10 beste boktips? Selv hadde krimforfatteren bare én krimbok på lista si, så her kommer tre eksperttips fra VGs krimanmeldere:
Frits De Bourg: «Dødens elv» (Vigmostad & Bjørke)
Ta fri fra våren 2020 i noen timer, og bli med Frits De Bourg tilbake til femtitallets Drammen. Her er harde MC-menn og forsvunne jenter, bayerøl og stekt pølse. Og i bakgrunnen ruver de dystre bygningene på Lier psykiatriske sykehus. I Nicolay Wolffs tredje sak, setter den pilleavhengige krigsseileren nesten livet til, men selvfølgelig bare nesten. En klassisk krim. Velskrevet. Spennende. Full av atmosfære.
Og sjekk: Skandinavias krimstjerner: – Les denne krimboken i påsken!
Helene Flood: «Terapeuten» (Aschehoug)
Har du ennå ikke fått med deg fjorårets beste norske krimdebutant, så er det nå det skal skje! Helene Flood behersker alle grepene innenfor sjangeren psykologisk thriller til fingerspissene. Spenningen kryper innpå deg, og persontegningene sitter som de skal. Et litterært puslespill å hygge seg med i påskesolen. Ikke i hytteveggen denne gangen, men terrassen er også bra.
Les VGs anmeldelse her: Stilsikker spenning!
Sven Petter Næss: «Skjebnesteinen» (Aschehoug)
Næss følger opp fjorårets lovende debut, «Den stille uke», med den beste norske krimmen jeg har lest så langt i år. Da niesen til Kripos-etterforsker Harinder Singh blir funnet livløs i en elv i Edinburgh, reiser han til Skottland for å være der for familien. Snart er han trukket inn i en sak som kan ha forbindelser til et drap i Oslos underverden. En mørk og intelligent krim-noir som er drivende godt skrevet og plottet, med gode karakterer og Oslo-skildringer som gir assosiasjoner til Nesbø. En mørk fryd å lese.
Et kommersielt samarbeid med Kickback.no
Scandic rabatt – 25% rabatt til unge hos Scandic
Få 20% rabatt på ditt første kjøp med Viking rabattkode
Få 15% rabatt på surfeprodukter🏄🏻‍♀️
Få 15% rabatt på hele ditt kjøp med Nytelse rabattkode
25% rabatt på hele nettbutikken!
Åpenhet om VG
Logg over rettelser VG har gjort
VGs trafikkregler
Redaksjonelle bindinger
Les dagens e-avis her
Kontakt VG
VG+ Support
Annonseinfo
VG har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra VG for bruk annet sted, crawling, skraping, indeksering (for eksempel tekst og datamining) er ikke tillatt uten avtale.
Redaktøransvar
© 2023 VG Brukervilkår Personvernerklæring og informasjonskapsler

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *